Masterclass NEN-EN-ISO 15189:2012, de norm verklaard

Home Evenementen Masterclass NEN-EN-ISO 15189:2012, de norm verklaard
Kerteza Academy

Organisator

Kerteza Academy
Telefoon
+32 14 25 90 00
Email
academy@kerteza.com
Website
https://kerteza-academy.com/
 • Praktische informatie:

  Wij bieden trainingen en opleidingen aan die in uw eigen organisatie georganiseerd worden. Deze worden volledig op maat van uw organisatie ingericht. In overleg met u zullen wij bepalen welke onderwerpen tijdens de cursus best centraal staan. Ook het aantal cursisten, data en de locatie van de training wordt in overleg afgestemd.
  Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u ons contactformulier invullen, bellen of mailen.

Certificaat: Na afronding van de training ontvangt u op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van deelname.
Syllabus: Aan het begin van de training ontvangen deelnemers een syllabus met het programma, achtergrondinformatie als naslag, de gebruikte dia’s en oefeningen.

Masterclass NEN-EN-ISO 15189:2012, de norm verklaard

Tweedaagse masterclass aangeboden met open inschrijving en georganiseerd in samenwerking met NEN. Er bestaat ook de mogelijkheid deze training te volgen bij u op locatie of via Meeting en Desktop-Apps. 

Een kwaliteitssysteem ontwikkelen, implementeren, aansturen of toetsen vereist grondige normkennis. Deze masterclass leert u de NEN-EN-ISO 15189:2012 norm interpreteren, zodanig dat u de basisfilosofie en de eisen van deze NEN-EN-ISO 15189:2012effectief leert vertalen naar uw organisatie.

Deze masterclass is allesbehalve een theoretische benadering van de norm zelf. Onze trainers hebben een uitgebreide expertise van en ervaring met de NEN-EN-ISO 15189:2012 norm en brengen deze over op de deelnemers. De praktische vertaling van de norm naar uw eigen organisatie en uw collega’s zal na het volgen van de masterclass een stuk eenvoudiger zijn.

Doel

Tijdens deze masterclass leert u met welk doel een specifieke norm ontwikkeld werd, wat de samenhang tussen de verschillende onderdelen van de norm is en hoe u die onderdelen en de samenhang dient te interpreteren.

Een belangrijk doel is een grondig begrip van de basisfilosofie en de belangrijkste principes van de norm, de samenhang tussen de verschillende onderdelen en hoe u de normcriteria kunt interpreteren.

Werkwijze

Tijdens deze masterclass zorgen onze ervaren trainers, met specifieke kennis van NEN-EN-ISO 15189:2012, dat de deelnemers de leerdoelen behalen. Tijdens de training staat de norm en op maat gemaakte casuïstiek centraal.

De masterclass biedt een afwisselend en interessant programma met praktijkcases, presentaties, interpretatie oefeningen en discussies, zodat de materie boeiend blijft.

De opbouw van de masterclass zorgt dat een hoge efficiëntiegraad wordt bereikt.

Doelgroep

Vakdeskundigen, leidinggevenden, interne auditoren, kwaliteitsfunctionarissen en -coördinatoren van medische laboratoria.
Ander geïnteresseerden in kwaliteitsmanagement van medische laboratoria zijn tevens welkom.

Programma

Met deze masterclass krijgt u dieptekennis van de ISO 15189.

We gaan in op de opbouw van de norm en op de veranderingen ten opzichte van de vorige versie.

Via interactieve oefeningen leert u nieuwe en bestaande eisen uit de norm correct en volledig te implementeren en zo in uw eigen laboratorium in te voeren.

Na het volgen van deze masterclass:

 • Bent u bekend met de visie en het toepassingsgebied van de norm NEN-EN-ISO 15189:2012;
 • Bent u op de hoogte van de eisen die NEN-EN- ISO 15189:2012 stelt;
 • Kunt u de normelementen uit de NEN-EN-ISO 15189:2012 correct interpreteren;
 • Bent u in staat om de juiste keuzes te maken in de vertaling van de norm naar uw eigen organisatie;
 • Heeft u kennis genomen van werkbare voorbeelden voor de implementatie van de normelementen;
 • Is de relatie met andere normen bekend, zoals ISO 9001:2015, ISO 17025:2018;
 • Is de relatie tussen de NEN-EN-ISO 15189:2012 en relevante wet- en regelgeving bekend;
 • Bent u vanuit de discussie tijdens de masterclass bekend met een aantal voorbeelden voor verbetering van processen en bewaking daarvan.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven via de website van het NEN. Kostprijs omvat de training, cursusmateriaal en volledig verzorgd verblijf op locatie inclusief overnachting, ontbijt, lunch en diner. Kostprijs €1.250 (excl. BTW).

Masterclass in uw eigen organisatie:

De masterclass is ook mogelijk op locatie. Geïnteresseerden kunnen hierover contact opnemen met NEN of Kerteza.

Delen op:

Vraag meer informatie aan

Duineneind 16 bus 1
2460 Kasterlee
België

Tel.: +32 14 25 90 00
E-mailadres: academy@kerteza.com

Contacteer ons

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrieven