Proces- en risicogericht auditen in een laboratorium

Home Evenementen Proces- en risicogericht auditen in een laboratorium
Kerteza Academy

Organisator

Kerteza Academy
Telefoon
+32 14 25 90 00
Email
academy@kerteza.com
Website
https://kerteza-academy.com/
 • Praktische informatie:

  Wij bieden trainingen en opleidingen aan die in uw eigen organisatie georganiseerd worden. Deze worden volledig op maat van uw organisatie ingericht. In overleg met u zullen wij bepalen welke onderwerpen tijdens de cursus best centraal staan. Ook het aantal cursisten, data en de locatie van de training wordt in overleg afgestemd.
  Voor meer informatie of het aanvragen van een offerte kunt u ons contactformulier invullen, bellen of mailen.

Certificaat: Na afronding van de training ontvangt u op basis van aanwezigheid en actieve deelname een certificaat van deelname.
Syllabus: Aan het begin van de training ontvangen deelnemers een syllabus met het programma, achtergrondinformatie als naslag, de gebruikte dia’s en oefeningen.

Proces- en risicogericht auditen in een laboratorium

Wij verzorgen deze training met praktische casuïstiek en eventueel met een praktijkdeel waarbij de auditoren gecoacht worden tijdens de uitvoering van hun audit.

Eén van de basisprincipes in kwaliteitszorg is denken en werken vanuit risico’s en risicomanagement. Veel onderdelen van een kwaliteitsmanagementsysteem zullen hun oorsprong vinden in het elimineren of verminderen van risico’s. Een eerste vereiste daarvoor is risico’s goed in beeld krijgen om ze daarna te kunnen managen. Dat kan door proces- en risicogerichte audits uit te voeren.

De kernwoorden bij het beoogde resultaat van deze module zijn: objectiviteit, professionaliteit, proces- en risicogericht auditen.

Resultaat

Het resultaat van deze training is dat de interne audits nog meer impact krijgen als u kiest voor een proces- en risicogerichte aanpak.

Door aanvullende interview- en observatietechnieken, opbouw van een kwaliteitsmanagementsysteem en processen, ketens en hun samenhang, leren de deelnemers meer verdieping aan te brengen in zulke proces- en risicogerichte audits. Op basis daarvan kan de essentie worden vastgesteld en kan u verbetervoorstellen doen.

Duur

Deze training wordt verzorgd gedurende twee lesdagen.

Indien u wenst dat onze trainers de auditoren in de praktijk feedback geven, kies dan voor de praktijkvariant (driedagen). De auditoren krijgen dezelfde theorie om hun deskundigheid te bevorderen en tijdens de training wordt een proces- en risicogerichte audit voorbereid, uitgevoerd en gerapporteerd onder deskundige begeleiding van onze Kerteza trainer.

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor reeds opgeleide interne auditoren die kennis willen opdoen over proces- en risicogericht auditen. Onze trainers stemmen het niveau van de training af op de deelnemers, waardoor de training geschikt is voor interne auditoren met verschillende ervaringsniveaus.

Programma

Kerteza richt elke training “Proces- en risicogericht auditen in een laboratorium” op maat in voor u. Samen bekijken we de ontwikkelmogelijkheden van uw interne auditoren en uw interne kwaliteitsmanagementsysteem. Tijdens deze training wordt de focus gelegd op de verschillende methoden bij een procesaudit en hoe op een praktische en doeltreffende wijze een risicoanalyse wordt uitgevoerd.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Procesmanagement
 • Risicomanagement
 • Link met referentiekader
 • Procesgericht auditen
 • Risicogericht auditen
 • Proces- en risicogericht rapporteren

Delen op:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Vraag meer informatie aan

Duineneind 16 bus 1
2460 Kasterlee
België

Tel.: +32 14 25 90 00
E-mailadres: academy@kerteza.com

Contacteer ons

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrieven